Om oss

Om Åmyra Trädgård

Åmyra Trädgård startades 2018 och drivs av mig, Lisa Andersen som är utbildad trädgårdsmästare, med examen från yrkeshögskolan i Enköping. Jag är certifierad i trädbeskärning och har specialiserat mig på beskärning av fruktträd.

Utöver arbetet i det egna företaget har jag bland annat arbetat flera säsonger på Botaniska Trädgården i Uppsala, samt har lång och gedigen erfarenhet inom projektledning.

Vårt namn

Företaget har fått sitt namn från vår lilla gård strax norr om Uppsala där familj och diverse gårdsdjur samsas om en stor trädgård under ständig förändring. Odling har alltid legat mig särskilt varmt om hjärtat och här på gården provodlar jag mycket av det som ritas in i kunders trädgårdar.

 

Jag brinner för att skapa hållbara, vackra och användbara miljöer, där man drar nytta av naturliga kretslopp, bevarar den biologiska mångfalden och där rätt växt på rätt plats skapar förutsättningar för en välmående, hållbar och lättskött trädgård"

Lisa Andersen

Kvalificerad trädgårdsmästare och ägare

"Jag inspireras mycket av naturen och av alla de fantastiska trädgårdsmänniskor jag har förmånen att möta."

Vårt nätverk

Vid behov och vid större projekt samarbetar jag med branschens bästa kollegor och har ett brett nätverk av kvalificerade samarbetspartners med fördjupad kunskap inom olika nischer av trädgård, anläggning och hantverk.